Handtekeningen Actie!

Het afgelopen jaar zijn er meer en meer verontrustende zaken bekend geworden over de schaduwkanten van genetische manipulatie. Het Nederlands Platform Gentechnologie wil niet eindeloos telkens nieuw onderzoek afwachten en is daarom deze handtekening actie gestart. Veiligheid voorop! ... Omstreeks september 2001 gaan wij de handtekeningen aan Premier Kok aanbieden. Laat het er veel zijn !!

Wij vragen regering en bedrijfsleven om gentech uit ons voedsel te weren. Met genetische manipulatie (gentech) worden ongehoorde risico's genomen. Dat hoeft u niet te slikken ! Doe mee met onze handtekeningenactie en laat uw vrienden, familie en kennissen ook meedoen. Juist door dit sneeuwbaleffect hopen wij zo veel mogelijk handtekeningen te kunnen verzamelen, en te presenteren aan de regering. Hoe kunt u meedoen?

Verover in de volgende stappen uw vertrouwde voedsel terug:

 1. Download de invulstrook als Word, WordPerfect, Adobe Acrobat PDF of HTML bestand.
 2. Kopieer vůůr het invullen, deze invulstrook zoveel als nodig is of print het aantal gewenste copiën. Of u slaat het document op uw hardeschijf, zodat u het kan printen wanneer het nodig is.
 3. Vul het antwoorddeel in en stuur het op aan: NPG-handtekening, postbus 40066, 1009 BB Amsterdam.
 4. Overhandig het formulier en/of de homepagina-adres persoonlijk aan uw vrienden, kennissen, buren, met het verzoek hetzelfde te doen als u. (Hoe spoediger, des te beter het sneeuwbaleffect! Verspreid beter niet lukraak huis-aan-huis, daar is deze tekst minder geschikt voor.)
 5. De actie loopt tot en met augustus 2001. (U kunt het verloop van de actie volgen op www.stopmanipulatie.nl).
 6. We hebben ook uw financiŽle steun hard nodig, onze eigen middelen zijn zeer beperkt ! Uw geld wordt goed besteed: de meesten van ons werken zelfs onbetaald hieraan. Ons giro nr. is 8201522 t.n.v. NPG te Amsterdam ovv "gift".
 7. zet de volgende drie regels in de 'signature' (handtekening) file van uw e-mail programma:
  +++  Je hoeft niet te slikken dat je voedsel genetisch vergiftigd wordt;  +++
  +++     Download het handtekening-formulier op www.stopmanipulatie.nl !   +++
  +++ Als je deze actie steunt: kopieer deze 3 regels in je eigen signature.+++

 8. Klik hier om automatisch per e-mail een bericht te ontvangen als er substantiele wijzigingen zijn, zoals bijvoorbeeld een verlenging van de actie. Vergeet niet uw e-mail te vermelden.
 9. Koop gentech vrij - Zie bij links, hoe u dit kunt doen.

ALLEEN SAMEN, DUS OOK MET UW ACTIEVE PARTICIPATIE,
KUNNEN WE HET VOEDSEL WEER VEILIG MAKEN.


U kunt hier de handtekening formulieren downloaden:


De argumenten tegen gentech-voedsel

"Genetisch gemanipuleerd voedsel is veilig. Het is vergelijkbaar met ouderwetse klassieke veredeling die we al duizenden jaren toepassen. Genetisch gemanipuleerde planten zijn wezenlijk gelijkwaardig aan gewone." (Het standpunt van de Nederlandse regering en de gentech-industrie.)

Dit is een leugen. Gentechnologie is onvoldoende getest, onveilig en momenteel bovendien maatschappelijk totaal onnuttig. Vele serieuze wetenschappers zouden bovenstaande leugen absoluut niet bevestigen. Er is in de wetenschap heftige discussie over vele aspecten van gentechnologie, en zeker wat betreft de mate van veiligheid.

Het gentech-voedsel wat u eet is nooit onderzocht op lange termijneffecten. Wat de korte termijn betreft is slechts bekend dat u er niet acuut dood van gaat. Wat wel bekend is uit de onderzoeken is echter geenszins reden tot geruststelling:

Er zijn dus wel degelijk aanwijzingen dat gen-tech voeding gezondheidseffecten zou kunnen hebben. Toch geeft de regering haar goedkeuring, stelt zelfs miljoenensubsidies ter beschikking aan de gentech-industrie; terwijl het Plant Research Institute van Universiteit Wageningen (najaar 2000, in opdracht van Greenpeace) een rapport heeft uitgebracht dat aangeeft dat er op tientallen belangrijke vragen omtrent gentechnologie helemaal nog geen antwoord is bij de wetenschap.

Er zijn geen redenen om gentech te eten of te verbouwen, wel om het niet te doen. Er kan maar 1 conclusie zijn:

stop manipulatie !

(Zowel van de natuur, door de chemie-bedrijven, als van de consument, door de overheid.)

Datum laatste wijziging: 27 januari 2001.

  Top Sub-menu Hoofdmenu.